fredag 31. januar 2014

Lurer du på hva det koster?

1 ST og 1 ID elevene som har matte med Bård har prosjekt om personlig økonomi nå i januar. Prosjektet har tittelen Mitt liv i 2020 og målet for prosjektet er blant annet at de skal beregne inntekt, skatt og avgifter og vurdere forbruk og bruk av kredittkort. Elevene skal lage seg en rolle der de skal etablere seg for første gang. Noe av det de skal gjøre i prosjektet er:

  • Velge seg et yrke og finne ut hva slags utdannelse de trenger, hva årslønna er og hva slags jobbmuligheter yrket gir.
  • Finne en bolig som passer for sitt behov. Finne ut hva den koster og hva det koster å møblere boligen.
  • Sette opp et budsjett for de økonomiske forpliktelsene til etableringen.

I tilknytting til prosjektet har Marianne Sletten fra Sparebank 1 Gudbrandsdalen vært innom og hatt en forelesning om økonomi. Hun hadde med seg flere plansjer laget av organisasjonen Ungt entreprenørskap, med hva ulike valg vi gjør kan koste en måned. Hva koster det for eksempel å spise lunsj og middag ute hele tiden? Eller hva koster det å eie leilighet i en måned? Jeg har hengt opp plansjene på biblioteket. Kom innom og ta en titt på dem og bli litt mer bevisst på hva dine økonomiske valg kan koste i måneden :)

Elevene har brukt biblioteket masse i arbeidet med prosjektet. De har delvis jobbet enkeltvis og delvis jobbet i grupper. 




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Velkommen med din kommentar!