Tidsskrift på biblioteket

I hylla ved døra står bibliotekets tidsskrifter. Det nyeste bladene ligger oppe mens eldre utgaver er plassert i bladordnerne på den nederste hylla. Vi oppbevarer årets årgang av tidsskriftene på biblioteket.

I utgangspunktet er ikke tidsskriftene til utlån, men snakk med bibliotekaren så finner vi ut av det;)

På denne siden kommer jeg til å presentere tidsskriftene som vi har i biblioteket. Presentasjonene finner dere alfabetisk nedenfor på denne siden.


Tidsskriftpresentasjon: 

A-magasinet, Aftenposten innsikt, Aftenposten K og Aftenposten Junior 

Aftenposten gir ut flere magasiner i tillegg til avisen som kommer hver dag. Biblioteket har flere av disse som står på tidsskrifthylla. Vi oppbevarer tidsskriftene inneværende år (bortsett fra Aftenposten Junior der vi oppbevarer de 10 siste utgavene).


 • A-magasinet følger med Aftenposten som vedlegg på fredager. Det er et helgemagasin der aftenposten formidler kunnskap og innsikt på en slik måte at en skal kunne kose seg med lesningen i helgen. A-magasinet har større reportasjer og mer nærhet og fordypelse i tekst og bilder enn det en finner i den vanlige avisen.
  Noen av artiklene blir lagt ut på nettet og kan leses der. 
 • Aftenposten innsikt er Aftenpostens månedlige aktualitetsmagasin med 11 utgaver i året. Det har et sterkt internasjonalt fokus og inneholder alt fra et bredt utvalg av kilder som gir ny kunnskap og ulike innfallsporter innenfor politikk, klima miljø, samfunn, vitenskap, teknologi, forskning og kultur. Noen av artiklene kan leses på nettsidene til magasinet. 
 • Aftenposten K er et månedlig kulturmagasin med fokus på internasjonale kulturtrender og dybdereportasjer. I magasinet finner du møter med kulturpersonligheter og kunstnere som utmerker seg i sitt fag. Aftenposten K skal gjøre deg klokere og by på overraskelser i hver utgave og være em døråpnere til nye opplevelser. Aftenposten K har også en nettside der det blir lagt ut artikler fra magasinet. 
 • Aftenposten junior er aftenpostens ukeavis for barn som vil følge med på det som skjer med nyheter fra Norge og verden. Avisen forklarer kompliserte sammenhenger og forteller om det viktigste som har skjedd den siste uken. I tillegg er det artikler om blant annet sport, vitenskap, meninger, kultur, mat, grublerier og tegneserier.
  Aftenposten junior finner du sammen med de andre avisene i biblioteket.

Apollon 

Appollon er et populærvitenskapelig forskningsmagasin fra Universitetet i Oslo. Det er et gratisabonnement som kommer ut 4 ganger i året. Magasinet fokuserer på å utbre kunnskaper om forskningsvirksomheten ved Universitetet i Oslo og du finner stoff i magasinet og på nettutgaven om alt fra genforskning til språk og teologi. 

Nettutgaven av magasinet, http://www.apollon.uio.no,  oppdateres jevnlig med både aktuelle artikler og fokus på forskjellige temaer. Papirutgaven har eksistert siden 1991, mens nettutgaven har eksistert siden 1994 og har et søkbart arkiv med flere hundre artikler fra starten av nettutgaven og fram til i dag.


Autofil

Autofil er det største uavhengige bilbladet i Norge og har eksistert siden 2002. Navnet er hentet fra programmet Autofil, med Jan Erik Larssen i spissen. Bladet har jobbet parallelt og uavhengig av TV-programmet som ble tatt av luften i 2008 (episodene er fortsatt tilgjengelige i sin helhet på NRK sine nettsider). Fokuset i bladet er at det er gøy med bil. 

Autofil kommer ut 11 ganger i året. I 5 av utgivelsene får du også med bladet GATEBIL som har fokus på styling og tuning og en av gangene er GATEBILfilmen med (en film fra Skandinavias største biltreff).

Nettsidene til bladet finner du på: http://www.autofil.no/


B&H

Bud og hilsen blir gitt ut av Sjømannskirken og kommer ut med ca. 7 utgaver i året. I tidsskriftet finner du forskjellige artikler. Disse kan du også finne digitalt på hjemmesiden til tidsskriftet http://sjomannskirken.no/budoghilsen/


Blikk

Blikk er et magasin for homofile, lesbiske og bifile. Bladet inneholder nyheter, reportasjer, kultur og underholdning, med blant annet omtaler av skeive arrangement landet rundt. Bladet kommer ut en gang i måneden.

På hjemmesiden til bladet, http://www.blikk.no/, finner du også artikler og nyhetsstoff.


Bokklubben


Dette er medlemsbladet til Bokklubben nye bøker, med presentasjon av hovedboken og av andre bøker du får kjøpt gjennom Bokklubben nye bøker. Medlemsbladet kommer ut ca. 2 ganger i måneden.

Nettsidene til Bokklubben finner du her: http://www.bokklubben.no/Bygdeungdommen

Bygdungdommen er medlemsbladet til Norges Bygdeungdomslag (NBU). Det startet som et løssalgsblad i Trondheim i 1936, 10 år før NBU ble stiftet, og ble da bare distribuert i Trøndelag. Det ble raskt populært og ble dermed landsdekkende.

På NBU sin nettsider kan du lese mer om historie til bladet og du finner også bladet elektronisk med et arkiv som går tilbake til 2008. Bladet kommer ut fire ganger i året.

Cinema

Bladet Cinema er Norges eldste filmtidsskrift. Det ble opprettet i 1930 under navnet Norsk Filmblad og het i perioden 1965 til 2011 Film & Kino.  Her finner du smått og stort fra filmens verden både i inn- og utland. Det er intervjuer, omtaler av aktuelle filmer, trender innen film- og kinobransjen og anmeldelser av aktuelle DVD-filmer.

Bladet kommer ut med 6 utgaver i året og på hjemmesiden, http://www.cine.no/, finner du også mange artikler, filmanmeldelser og intervjuer. 
Det nye 

Bladet Det Nye er et kvinnemagasin som inneholder reportasjer som skal inspirere, engasjere, og underholde. I bladet finner du reportasjer og artikler om de nyeste trendene, shoppingtips, skjønnhet, kjendisintervjuer, livsstil, relasjoner, jobb og utdanning.

Det Nye har en seriøs profil og primærmålgruppen er jenter fra 18-28 år, uansett bosted, sivil status og utdannelse/jobb. På hjemmesida, http://www.klikk.no/detnye/, finner du også mye spennende stoff. 

Dine penger

Dine Penger gir deg råd, tips og veiledning om bolig, bil, bank, skatt, arv, sparing, fond, aksjer og mye mer. Bladet kommer i 11 utgivelser i året, og gir deg hele tiden nyttig og oppdatert informasjon om din privatøkonomi. Mange artikler finner du også på sidene til bladet, http://www.dinepenger.no/ 
Elle

Bladet Elle er et motemagasin og som byr på lokal forankring i form av norske designere, stylister og fotografer. Magasinet Elle gir tips og råd om skjønnhet, helse og velvære, nyheter innen interiør, film, musikk, bøker, jobb, karriere og økonomi. Bladet legger vekt på norsk design og nye talenter, og bruker egne stylister og fotografer til å gjøre moteserier som er lokalt forankret.

Bladet kommer ut 12 ganger i året og på hjemmesiden deres, http://www.elle.no/, finner du også mye stoff om mote og skjønnhet.
Folk og forsvar

Folk og forsvar er kontaktbladet til organisasjonen Folk og forsvar. Organisasjonen ble stiftet i 1951 og skulle samle de store upolitiske organisasjoner i Norge til et felles opplysningsarbeid om forsvarsspørsmålene i sin videste betydning. Kontaktbladet kommer ut med 5 nummer i året og de ulike numrene tar for seg ulike temaer.

På organisasjonens hjemmesider, http://www.folkogforsvar.no/, kan du laste ned eldre utgaver av kontaktbladet fra 2007 og fram til i dag.

Folkevett

Folkevett er Framtiden i våre henders medlemsblad. Bladet kommer ut med 4-6 utgaver i året. Framtiden i våre hender jobber for en grønnere og mer rettferdig fordeling av verdens ressurser.

hjemmesidene til Fremtiden i våre hender finner du et elektronisk arkiv med tidsskriftet helt tilbake til 2001.Fri flyt


Fri Flyt er Norges ledende sportsmagasin  innen "bratt friluftsliv" og har oppnådd internasjonal anerkjennelse for kvalitet og innhold. I bladet finner du stoff om ski, brettkjøring, padling, klatring, kiting, surfing, windsurfing, sykling og bratt friluftsliv. Fri Flyt gir deg reiseartikler, oppdaterte nyheter, innsiktsfulle temasaker og ikke minst fantastiske bilder.

Nettstedet friflyt.no er en nyhetskilde og sosialt, interaktivt møtested for aktive ski- og friluftsentusiaster. Bladet kommer ut med 9 utgaver i året.Gemini

 Gemini er et forskningstidsskrift fra NTNU og SINTEF i Trondheim. Tidsskriftet formidler kunnskap og resultater, nye ideer og anderledes tanker med basis i forskningen ved NTNU og SINTEF.

Tidsskriftet kommer ut ca. 2 ganger i året, og artiklene finner du også på nettstedet http://gemini.no/Illustrert vitenskap

Illustrert vitenskap er et internasjonalt populærvitenskapelig tidsskrift  som passer for alle. Det tar for seg temaer som mennesket, jorden, natur, universet, teknologi og historie. Tidsskriftet gir deg innsikt i verdens ledende forskning innen vitenskapen.

Tidsskriftet kommer ut med 12 utgaver i året og i tillegg har de en hjemmeside, http://illvit.no/, der det ligger en mengde artikler om de ulike temaene. 

Kroppsøving

Fagbladet Kropsøving er landets eneste fagtidsskrift på området fysisk fostring i skolen. Gjennom artikler i bladet formidles fagkunnskap og det vises til gode eksempler/metoder som skal hjelpe skolene i arbeidet med å forbedre uteområdene i skolen.

Bladet utgis med 6 nummer i året og lurer du på hva det nyeste nummeret innheolder så finner du en oversikt på sidene til Landslaget for fysisk fostring: http://www.lff.no/fagbladet-kroppsoving/category111.html

Kulturarven

Stiftelsen Norsk Kulturarv er en interesseorganisasjon med formål å bidra til vern av kulturarven gjennom bærekraftig bruk. Magasinet Kulturarven er et tidsskrift med reportasjer og artikler om vern gjennom bruk av kulturarven.

Tidsskriftet kommer ut hver måned og noen av artiklene i tidsskriftet finner du på hjemmesida: http://kulturarv.no/magasinet-kulturarven/


Kunst


Er Nordens ledende kunstmagasin og har artikler om
 •  Kunst, kunstnere og norsk og internasjonalt kunstmiljø
 •  Om nålevende kunstnere og tidligere kunstnere
 • Om ulik type kunst både malerkunst, brukskunst, skulptur og annet

Magasinet gir en presentasjon av kunst på en folkelig måte samtidig som det er et eksklusivt og tidsriktig magasin (som det står på nettsidene til magasinet).

Ansvarlig utgiver er Fineart AS som er et firma som driver med kunstauksjon, nettgalleri og driver Galleri Fineart på Tjuvholmen i Oslo og tidsskriftet Kunst
Magasinet har 6 utgivelser årlig og det er den 60 årgangen vi er inne i. Opplaget er på 20 000-30 000 for hver utgivelse.

På nettsidene http://www.fineart.no/magasinet_kunst er det blant annet en artikkeldatabase med artikler som har vært publisert i tidsskriftet tidligere. 


Labyrint

Labyrint er et kunnskapsmagasin fra Universitetet i Tromsø Norges arktiske universitet. Magasinet utgis tre ganger i året. Hvert nummer har et tema som belyses fra mange ulike fagfelt. I tillegg finner du flere andre aktuelle artikler og reportasjer fra forskningen ved UiT.

På nettsidene til magasinet http://uit.no/nyheter/labyrint finner du blant annet digital versjon av eldre utgaver.Levende historie

Levende historie er landets ledende magasin på norsk historie. De har også artikler om historien og fortiden til andre land og riker. Tidsskriftet kommer ut med 6 nummer i året.

På hjemmesiden, http://www.levendehistorie.no/, finner du også mange artikler og annet stoff.  LO-aktuelt


LO-aktuelt er et blad som gis ut av Landsorganisasjonen (LO) og som går til LO-tillitsvalgte, politikere, statsadministrasjon, presse, organisasjoner og andre interesserte.

Baldet kommer ut 20 ganger i året. Hjemmeside: http://lomedia.no/fagblader/lo-aktuelt/Maritanytt

Maritastiftelsens gir ut tidsskriftet Maritanytt fire ganger i året. Bladet inneholder nyhetsstoff og aktuelle saker fra bevegelser området narkotika-samfunn-kriminalitet. Den holder også rapporter og reportasjer fra Maritastiftelsens avdelinger og aktiviteter. Bladet bringer også historiene til tidligere misbrukere som forteller hvordan de kom ut av narkotikamisbruket (tekst fra nettsidene til tidsskriftet).

På nettsidene til tidsskriftet finner du blant annet digital versjon av tidligere utgaver av tidsskriftet: http://www.marita.no/maritanytt/
Mot rusgift


Mot rusgift er et rusgiftpolitisk tidsskrift som utgis av Forbundet Mot Rusgift. Tidsskriftet kommer med 4 nummer i året og hvert nummer tar for seg et spesifikt tema.

På sidene til tidsskriftet finner du blant annet digital versjon av eldre utgaver: http://www.fmr.no/tidsskriftet-mot-rusgift.7718.no.htmlNaturviteren


Tidsskriftet Naturviteren henvender seg til medlemmene av fagforeningen Naturviterne. Tidsskriftet skal bidra til kunnskap om Naturviternes arbeid og synliggjøre naturvitere i samfunnet.

Tidsskriftet kommer som temanummer fire ganger i året. På hjemmesiden har du tilgang til tidsskriftet helt tilbake til 2006.Norden

Bladet Norden er medlemsbladet til Foreningen Norden. Magasinet tar for seg aktuelle tema forbundet med det å leve og bo i Norden; nordisk kultur og historie, politiske spørsmål og spennende reisemål.

Magasinet kommer ut med 4 utgaver i året og gamle utgaver fra 2007 til i dag ligger ute på Foreningen Nordens nettside.
Norsk hagetidende

Norsk hagetidend er Norges største hageblad. Her møter fagkunnskapen lidenskapen. Bladet har artikler om hager og planter, og tar for seg ulike temaer som er tilpasset tidspunktet på året som nummeret kommer ut.

Norsk Hagetidend utgis av Det norske hageselskap og kommer ut med 10 nummer i året. Du kan lese mer om Hageselskapet på www.hageselskapet.no


Norsk luftambulanse

Norsk luftambulanses Magasin er Norsk luftambulanses medlemsmagasin. Her finner du mye stoff om NLA og arbeidet de gjør innen akuttmedisin, medisinske reisetips, spesielle medlemstilbud, førstehjelpstips og annet aktuelt stoff.

Magasinet kommer ut med 4 utgaver i året og du finner magasinene elektronisk på sidene til luftambulansen tilbake til 2012.Padling

Tidsskriftet padling har blitt gitt ut siden 2002 og er det eneste magasinet i Norge som ene og alene omhandler padling og padleopplevelser. Turreportasjer, tester av kajakker og utstyr, gjør det selv artikler, teknikkartikler og elvepadling er blant det faste innholdet i magasinet.

Det kommer ut 6 utgaver av tidsskriftet i året og du finner også mye artikler og stoff på hjemmesidene til tidsskriftet: http://www.padlesiden.no/

Picsou

Picsou Magazin er et fransk Donald Duck blad som kommer ut 10 ganger i året. I hver utgave av bladet vil du finne massevis av ugagn, morsomme historier og morsomme vitser. Bladet har navnet sitt etter Onkel skrue som heter Picsou på fransk


Plusstid

Plusstid er et tidsskrift fra Lilleborg og er en del av Lilleborgs kundeprogram for barnefamilier. I tidsskriftet finner du tips og råd, artikler, du kan spørre eksperter og diskutere med andre medlemmer. På hjemmesida til tidsskriftet finner du også mange artikler og tips og råd.

Point de Vue

Point de Vue er et fransk ukeblad som skriver om det siste sladder og er illustrert med mange bilder av ulike kjendiser. Bladet adresserer de nyeste separasjoner, nye par og tips om kommende filmer og arrangementer.

Bladet kommer ut en gang i uka og biblioteket tar vare på noen av de nyeste utgavene (ikke hele året). Hjemmesiden til ukebladet finner du her: http://www.pointdevue.fr/ 

Reis

Magasinet REIS er et av de ledende reisemagasinene i Skandinavia og har blitt gitt ut siden 1985. Bladet dekker det meste innen reiselivet og noen av Skandinavias og verdens beste journalister og fotografer bidrar i bladet. Våre journalister tar med seg sine erfaringer ut i verden og kommer tilbake med nye, for at du skal bli oppdatert på opplevelser innen mat, design, kultur, vin, natur og mote.

Bladet kommer ut med 6 utgaver i året og på hjemmesiden til bladet, http://reis.no/, finner du reportasjer, artikler og noen reiseguider blant annet. 
Reiselyst

Reiselyst er et populært reisemagasin med spennende og rikt illustrerte artikler om blant annet temareiser og smarte langweekendtips. Bladet har innsiktsfulle reportasjer og gode tilbud til alle reiselystne. Du får også forbrukersaker og tips til billigere reiser.

Bladet kommer ut 10 ganger i året og på hjemmesiden, http://www.magasinetreiselyst.no/, finner du mer artikler, reportasjer og stoff om reiser.

Seventeen


Seventeen er et engelskspråkelig jenteblad for deg mellom 12 og 24. Bladet har artikler og stoff om mote, skjønnhet, kjendiser og liknende. Du finner også mye liknende på bladets hjemmeside: http://www.seventeen.com/. Bladet kommer ut 10 ganger i året.

Syn og segn

Syn og segn er et tidsskrift for kultur, politikk og samfunn. Tidsskriftet er både tradisjonsrikt og utradisjonelt og du får artikler om aktuelle tema og interessante historiske artikler.

Tidsskriftet er skrevet på nynorsk og ble grunnlagt av Arne Garborg i 1894. Det er et allmennkulturelt tidsskrift som kommer ut fire ganger i året. På hjemmesiden til tidsskriftet, http://www.synogsegn.no, finner du artikler fra noen årganger av tidsskriftet og de nyeste utgivelsene er presentert.
Utrop

Utrop er Norges eneste nyhetsportal, avis og TV som har nyheter, aktualiteter og debatt om det flerkulturelle Norge, i tillegg til å drive en flerkulturell kalender. Utrop ble etablert som nettportal i 25. oktober 2001, og 15. juni 2004 ble første utgave av papiravisen gitt ut. Utrop gis ut hver tredje uke.

hjemmesiden til avisen finner du den nyeste og eldre utgaver som e-avis. Du finner også nyhetsartikler og annet på nettutgaven av avisen.

Vett

Vett er Nei til EUs temahefter som kommer ut 3-5 ganger pr. år. På nettsiden til skriftserien http://www.neitileu.no/kunnskapsbank/publikasjoner/vett finner du heftene digitalt, og du kan også bestille papirversjon av hefter.


Villmarksliv

I villmarksliv finner du reportasjer om fjell, kyst og friluftsliv. Her finner du tips om gode turopplevelser, test av utstyr, reportasjer om friluftsliv og mye annet. Bladet kommer ut 12 ganger i året. 

På nettsida til bladet, http://www.klikk.no/produkthjemmesider/villmarksliv/, finner du også reportasjer og utstyrstester. 


Volvo på vei

Volvo på veg er kundebladet til Volvo Norge AS. Her finner du ulike artikler om Volvo lastebiler. Noen av artiklene finner du også på hjemmesida til Volvo Norge: http://mag.volvotrucks.com/nb-no/norway/ 2 kommentarer:

 1. Så bra hjemmeside dere har! Og flott med omtale av tidsskriftene!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk:) Synes det er viktig at elevene, lærerne og de ansatte ved skolen (og andre som bruker biblioteket) kan se hva de ulike tidsskriftene inneholder også, i tillegg til at det er fint å ha en oversikt over hva vi har:)

   Slett

Velkommen med din kommentar!