onsdag 21. januar 2015

Åpning av den nye klimalaben på skolen

Denne uken åpner den nye klimalabben på skolen. Et rom som GD omtalte som Klimaklasserommet som ingen skole har maken til i januar i fjor, etter at byggingen av rommet hadde startet.

Jeg har funnet frem fagbøker og filmer som vi har på biblioteket som handler om dette temaet. Disse er det selvfølgelig bare å låne med seg:)

En av de nyeste bøkene er Klima, energi og miljø av Arne Myhre. Det er en bok som skal gi leserne en naturvitenskapelig innføring i både klimarelaterte og andre miljøproblemer. Det er viet stor oppmerksomhet til de tre store miljøproblemene drivhuseffekt, sur nedbør og bakkenær ozon.

Lurer du på hva forskere egentlig driver med ute i felten, eller hvordan man måler hvor tykk isen på Grønland er? Dette kan du finne ut i boken Isfritt : populærvitenskap som angår deg som har 37 tekster med ny kunnskap om endringer på planeten vår. Alle belyser hvor mangfoldig og viktig klimaforskning kan være.

Eller vil du heller se en film om noe av dette? Hva med å se En ubehagelig sannhet : en global advarsel som er et tankevekkende portrettet av Al Gore og hans turné med sitt "global oppvarmingsshow". Gore er morsom, engasjerende, åpen og kort og godt i fyr og flamme over å bringe den grimme sannheten om det han kaller vår "planetære krise" ut til vanlige mennesker for det er for sent.

Vi har også DVD'en og boka Himmel og hav : om klimaendringer i Norge og verden. Programmet og boka tar for seg jordens klimahistorie, forklarer naturlige og menneskeskapte endringer og gir et innblikk i den globale forskningen og resultatene til FNs klimapanel. Det er Siri Kalvig og Ellen Viste som har skrevet boken, og Siri Kalvig er programlederen for denne miljøserien som ble sendt på TV2.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Velkommen med din kommentar!