torsdag 22. januar 2015

Skjønnlitteratur med titler som har noe med energi, klima eller miljø å gjøre.

I forbindelse med åpningen av klimalabben denne uken, har jeg funnet frem skjønnlitteratur med titler som har noe med energi, klima og miljø å gjøre. Historiene i bøkene har nok ikke noe å gjøre med temaene å gjøre, men moro med en litt annen vri på en utstilling uansett. :)
Her finner du blant annet bøker som har sol i tittelen. Solen er den viktigste energikilden vi har og sola er grunnlaget for alt levende på jorda. Den nye klimalabben på skolen har et solcellepanel koblet til.
To av bøkene med sol i tittelen er:

  • I Jeg elsker sol skriver forfatteren Päivi Laakso om oppveksten sin nord i Finland, med en barndom knyttet til familien, til slekta, egnen og dyrene.
  • Syndere i sommersol er Sigurd Hoels historie om fire unge par som drar til skjærgården for å tilbringe sommeren sammen. De forutser muligheten for erotiske konflikter, men ingen regnet med dramaer, sjalusi, slagsmål og selvmordsforsøk i forbindelse med kjærligheten.


Vi har også noen bøker titler som har noe med vind i seg. På skolen kom det i høst opp en vindmølle som også er tilknyttet klimalabben. Av bøkene med vind i tittelen så har du for eksempel:

  • I Vindens skygge av Carlos Ruiz Zafon befinner vi oss i et spøkelsesaktig Barcelona der det i en bygård i gamlebyen er et halvveis skjult hus som inneholder endeløse ganger med bokhyller. -huset kalles "De glemte bøkers kirkegård". Dette er en fengslende og spennende bok. 
  • Jeg synes Levi Henriksen har veldig fine boktitler, for eksempel Dagen skal komme med blå vind. Den handler om familiehemmeligheter, brødrekonflikt og om å finne kjærligheten på ny.
Vannkraft og bølgekraft har jeg også funnet bøker med titler som spiller på. 
  • "Etter den 1. bølgen er det bare mørke igjen. Etter den 2., unnslipper bare de heldige. Og etter den 3. er det bare de uheldige som slipper unna. Etter den 4. bølgen er det bare én regel som gjelder: ikke stol på noen. Nå er den 5. bølgen i emning, og på en øde motorvei flykter Cassie fra Dem. Vesenene som bare ser menneskelige ut, og som streifer omkring i utkanten av byene og dreper alle de ser." Dette er hentet fra baksideteksten på Science fiction boken Den 5. bølgen av Rick Yancey. Spennende ikke sant? 
  • Det er mange på skolen her som er glad i krimbøker. Islendingen Arnaldur Indridason skriver gode bøker, og han har flere bøker som har titler som spiller på noe med energi, klima eller vær. For eksempel boken Vannet. "Vannet synker i innsjøen Kleifarvatn på Island. På merkverdig vis lekker det ut slik at stadig mer av sjøbunnen kommer til syne. Det gjør også et skjelett. Fastbundet til en gammeldags kortbølgesender av russisk fabrikat og med hull i kraniet." (Fra baksideteksten til boken.)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Velkommen med din kommentar!