mandag 28. oktober 2013

Nye bøker i oktober

Det har blitt kjøpt inn mange bøker til biblioteket i oktober. Her er et lite utvalg:)

Franske tegneserier og tidsskrift

Persepolis er en selvbiografisk tegneserie av iranske Marjan Satrapi som er utgitt i fire deler på fransk. Biblioteket har kjøpt inn alle de 4 bindene i tillegg til animasjonsfilmen som ble laget på bakgrunn av tegneserien.

Aya de Yopougon er en tegneserie om Aya fra Yopougon, en forstad til Abidjan, i Elfenbenskysten. Aya har bein i nesa og masse humor, hun er kjempeglad i familien sin og liker å gå ut på byen og danse. Biblioteket har kjøpt inn de to første bindene i denne serien.

Biblioteket har nylig startet å abonnerer på det franske ukebladet Point de Vue. Bladet finner du på tidsskrifthylla på biblioteket. Ønsker du å låne det med deg hjem? Snakk med bibliotekaren (May Britt) så ordner vi det:)

Biografier

Det er mange som liker biografier og historier fra virkeligheten. Jeg har også kjøpt inn litt forskjellige biografier i oktober to av dem er:

"Papayaene i Gombolo" av Anne Lousie Hübert er historien om hennes sterke møte med mennesker preget av bunnløs fattigdom, tørke og matmangel i landsbyen Gombolo, Kenya, og om det å bestemme seg for å gjøre en forskjell for mennesker i nød selv om en er bare en vanlig 19 år gammel jente.

Jeg er Malala : jenta som kjempet for retten til skolegang , og ble skutt av Taliban er historien om
Malala Yousafzai som tirsdag 9. oktober 2012  ble skutt i hodet, og nesten drept, av Taliban på skolebussen på vei hjem fordi hun kjempet for jenters rett til utdanning og ikke ville la seg kneble.

Fagbøker

Vi er best i verden av Thomas Aune og Aleksander Schau er en annerledes bok om norsk fotballs historie. En bok med mer eller mindre kjente historier, en "angrepsvillig bok full av grisetaklinger, ukjente legender og heltemodige skrubbsår for alle som elsker historier" som det står bak på boken.

Sliter du med nynorsken? Da kan boka Nynorsk for dumskaller av Kristin Fridtun være til hjelp. Det er en lettfattelig og humoristisk innføring i nynorsk. "Boka høver både for dei som er nyfikne og vil læra litt om nynorsk, og dei som må læra nynorsk mot sin eigen vilje" (fra baksiden på boka).

I år er det 70 år siden tungtvannsaksjonen, sprengningen av tungtvannsanlegget på Rjukan som ble gjennomført natten mellom 27. og 28. februar 1943. Asgeir Ueland har i boken Tungtvannsaksjonen : historien om den største sabotasjeoperasjonen på norsk jord skrevet den første samlede fremstilling av tungtvannsaksjonen.


Dette er bare noen av de nye bøkene. Kom på biblioteket for å se flere:)

1 kommentar:

  1. Thanks for sharing, nice post! Post really provice useful information!

    Giaonhan247 chuyên dịch vụ mua hàng mỹ từ dịch vụ order hàng mỹ hay nhận mua nước hoa pháp từ website nổi tiếng hàng đầu nước Mỹ mua hàng ebay ship về VN uy tín, giá rẻ.

    SvarSlett

Velkommen med din kommentar!