mandag 7. oktober 2013

Se hverandre - gjør en forskjell

Sommerfugler i hovedinngangen på skolen.
Denne uka markeres verdensdagen for psykisk helse og hele skolen er pyntet med ulike sommerfugler:) Selve dagen er onsdag 9. oktober og den markeres med foredrag av Francoise Elsafadi for hele skolen i Kultursalen. Hele uka serveres det gratis frokost i kantina, onsdag er det gratis lunsj for alle og torsdag serverer 2 HEA "Venne-boller":)

Lykketreet i kantina





Mandag åpnet uka med "Lykketreet" i kantina. Elevene fikk utdelt en sommerfugl der de skulle skrive noe som gjorde dem glade og henge den opp på "Lykketreet". 2 HEA arrangerte dette og de som hengte opp sommerfugler fikk hjemmelaget kjeks:)

På torsdag settes det opp ulike stands i kantina/vestibyla. Helsestasjonen i Sel, Psykisk helse i Sel, helsefagrådgiver Mae Iris, BUP Otta og elevmentorene på skolen har stand med informasjon om psykisk helse og hvor du kan henvende deg for å få hjelp. Også serverer 2 HEA "venne-boller":)





På biblioteket markerer vi uka med en bokutstilling. Her finner du både skjønnlitteratur, faglitteratur, tegneserie og filmer. Felles for dem alle er at de har noe med mobbing å gjøre eller det å være anderledes. Vi har blant annet kjøpt inn boken "Digital mobbing" av Elisabeth Staksrud. Boken tar for seg digital mobbing og hva det er og det er et hjelpemiddel for både foreldre, lærere og andre voksne som jobber med barn og ungdom.

Utgitt av Kommuneforlaget.
Vi har også kjøpt inn den nyeste boka av Magnhild Bruheim "Det som er sant". Det er en engasjerende roman om vennskap, sex, grensesetting og ryktespredning på sosiale medier. I tegneserieboka "Rocky og Edith" av Martin Kellerman forteller han om når han forelsket seg og la sin lykke i et annet menneskes vimsete hender. Det er en historie om kjærlighet, sjalusi, savn og ensomhet. Fremfor alt er det en veldig morsom bok om ganske alvorlige ting. (hentet fra Karl Ove Knausgårds forord).

Utgitt av Samlaget.
Utgitt av forlaget Pelikanen.

Også er det mange andre bøker om mobbing, ensomhet og det å være annerledes som jeg har funnet fram. Alle bøkene kan lånes:)





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Velkommen med din kommentar!