mandag 17. mars 2014

St. Patricks day

(Bildet fra Microsoft Clipart)
I dag, 17. mars, er det St. Patricks day, Irlands nasjonaldag. Biblioteket har bøker av flere irske forfattere.

Lån med deg en av dem og les denne uka:)

Vi har blant annet bøker av:



Oscar Wilde


Oscar Wilde har blant annet skrevet boken Bildet av Dorian Gray.

Det er en roman om besettelse, om det gode og det onde, om å ønske seg evig ungdom og skjønnhet uten å tenke på konsekvensene. Kunstneren Basil Hallward er oppslukt av den unge, vakre Dorian Gray, som han maler et portrett av. Når det er ferdig fremmer Dorian Gray sitt ønsker om at portrettet skal eldes mens han selv får beholde sin ungdom for alltid. Som en Narsissus eller Faust ser Dorian sitt eget speilbilde og konstaterer at han beholder sin ungdoms skjønnhet mens portrettet eldes. Intens og spennende som en kriminalroman følger vi Dorian Gray som mer og mer likner et monster. Til slutt ønsker han å bryte pakten, men det går ikke helt slik han hadde tenkt seg (Omtale hentet fra sidene til Norli)


Eoin Colfer


Eoin Colfer er forfatteren av spenningsbøkene om Artemis Fowls.

Dette er ikke den type alver man finner i godnatthistorier. Disse alvene er bevæpnede og farlige. Artemis tror han har dem i sin hule hånd, men så slutter de å følge spillereglene ... Artemis Fowl er boka som skapte sensasjon flere måneder før den ble utgitt. Den irske forfatteren Eoin Colfer har skapt en original fortelling med mange uventede vrier og vendinger, som åpner opp en ny verden full av magi, spenning og humor. Bok nr 1 i serien om Artemis Fowl. (Hentet fra baksideteksten til boka).




Lucinda Riley 

Vi har to bøker av denne forfatteren. Orkideens hemmelighet og Midnattsrosen. Sistenevnte er den nyeste som ble utgitt på norsk nå i 2014.

Elleve år gamle Anahita, som kommer fra en fornem, men fattig indisk familie, innleder et livslangt vennskap med den egenrådige og bortskjemte prinsessen Indira. Anahita blir med Indira til England som hennes ledsagerske like før første verdenskrig bryter ut. I England møter hun Donald Astbury, arvingen til det avsidesliggende godset Astbury, og hans utspekulerte mor. Åtti år senere møter vi den unge og ettertraktede amerikanske skuespillerinnen Rebecca Bradley. Verden ligger for hennes føtter, men når forholdet til kjæresten tar en uventet vending, er hun lettet over at den nyeste rollen fører henne bort fra rampelyset og til det øde Dartmoor i England. Hun skal spille hovedrollen i en film med handling fra 1920-tallet. Ikke lenge etter at filmingen har begynt på det nå så forfalne Astbury Hall, dukker Ari Malik, Anahitas oldebarn, uventet opp. Han er på jakt etter familiens fortid. Oppdagelsene han og Rebecca gjør, er med på å avdekke mørke hemmeligheter som truer hele det gamle familiedynastiet. (Baksideteksten til Midnattsrosen).


Darren Shan

Darren Shan skriver Fantasy-bøker for ungdom. Vi har blant annet serien Sagaen om Darren Shan, der første boka er Skrekkens sirkus.

Darren Shan er bare en vanlig skolegutt, helt til han får sjansen til å gå på Cirque du Freak, helt til han treffer Madam Octa, helt til han står overfor en av nattas skapninger. Snart er Darren og vennen Steve fanget i en dødelig felle. Darren må gjøre en avtale med den eneste personen som kan redde Steve. Men den personen er ikke et menneske og handler bare med blod.




Cecilia Ahern 

Cecilia Ahern skriver chick lit bøker. Vi har tre av bøkene hennes, blant annet boken PS: jeg elsker deg! 

Holly og Gerry lever et perfekt liv. De er lykkelig gift og bor i Dublin. Et par måneder før Holly runder 30, dør Gary. Uansett hva hun gjør vil han aldri mer komme tilbake. Så gjør han det allikevel. Et par måneder etter Garys død dukker hans siste gave til Holly opp: "Listen", ti brev hvor Gerry får henne til å forstå at livet går videre. Vennene og familien er glad i Holly, men kan også drive henne til vanvidd. Med deres hjelp brolegges veien til et nytt og spennende liv med både tårer og latteranfall. En fortelling om å holde fast, gi slipp og å elske igjen.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Velkommen med din kommentar!