tirsdag 17. desember 2013

Mer lesetips til jul :)


Utgitt av Aschehoug forlag
"Du er ute å løper. Du merker at du er i god form. Du spurter opp den siste bakken og føler deg sikker på at du er i ferd med å sette en personlig rekord. Følelsen kan sammenliknes med å få beste karakter, eller å ha satset på en overraskende vinneraksje. MEn den varer ikke. Før du er halvveis opp bakken, kommer nemlig en eldre, litt overvektig løper bakfra og jogger lett forbi deg. Han svetter ikke engang. Selv om du aldri har løpt fortere, har du tapt."

Slik starter boka På stedet løp - konkurransens paradokser  av Dag Hessen og Thomas Hylland Eriksen. Hessen er professor i biologi og Thomas Hylland Eriksen er professor i sosialantropologi, begge ved Universitetet i Oslo. Sammen har de skrevet en morsom bok om konkurranse og om kappløpet om fremskritt. En bok om "livets drivkrefter generelt" som det står bak på boken :)

Utgitt av forlaget Spartacus  




Norske klassikere - Bøker, filmer, musikk, radio og TV fra 1945 til i dag er kanskje ikke en bok du tar med på senga for å lese fra perm til perm (den er litt vel stor og tung til det:). Jeg tenkte jeg skulle nevne den likevel, for det er en fin bok å sette seg ned med når en har litt god tid. Bla i gjennom den og mimre litt over ting du har sett på TV, filmer du har sett, bøker du har lest og mye annet. I boka finner du for eksempel en artikkel om Edith Calmars film Fjolls til fjells fra 1957, Alf Prøysens bok Den grønne votten fra 1964, The julekalender som kom på TV2 i desember 94 og boka avsluttes med Lars Vaulars album Du betyr meg fra 2011. Personene bak boka er musikkjournalist Sven Ove Bakke, litteraturviter Inger Merete Hobbelstad, forfatter Vidar Kvalshaug og musikkritiker Morten Ståle Nilsen.

Utgitt av Cappelen Damm



Hans Olav Lahlum har skrevet flere krimbøker og en rekke politiske biografier. Nå i høst har han også skrevet en krimbok for ungdom, Huset ved havet. Det er en krimgåte og kjærlighetsroman i samme bok. Handlingen foregår i et fiskevær i Nordland, med to ungdommer fra Oslo som hovedpersoner. Nicolais far har kjøpt huset til en avdød enkefrue svært billig. Nicolai bestemmer seg for å ta med kjæresten Bea på sommerferie dit, men ferien blir ikke like romantisk og idyllisk som han så for seg...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Velkommen med din kommentar!