mandag 11. november 2013

Nordisk bibliotekuke 11.-17. november

Årets kunstverk er malt av 
Esben Hanefelt Kristensen
Foreningen Norden har for 17. gang tatt initiativ til en nordisk bibliotekuke der bibliotek og institusjoner i de nordiske landene sammen tar del i en fellesuke med et felles tema. Årets tema er vinter i Norden og den blir sparket i gang med morgengry (for barn og unge) og skumringstime (for voksne) der det arrangeres opplesninger fra de samme tekstene samtidig rundt omkring. Siden ingen av elevene har undervisning her kl. 19.00 i kveld, så fant vi ut at vi skulle arrangere skumringstime på morgenen:)

Jeg inviterte Truls inn i biblioteket for å lese fra Tarjei Vesaas' Is-slottet, som er boken det skulle leses fra i Skumringstimen, også lånte jeg 1DH og 1RM fra Randi. Det ble en stemningsfull og hyggelig start på uka, med dempet belysning og stearinlys :)


Jeg har også satt opp en bok og filmutstilling med nordiske bøker og filmer som har med vinter å gjøre. Disse er det bare å låne:) 

Lån med deg en nordisk bok eller film som har noe med vinter å gjøre. 

Det skulle egentlig ha vært foredrag med Thor Gotaas om skihistorie i forbindelse med Bibliotekuka. Dette blir det dessverre ikke noe av, men folkebiblioteket får besøk av Thor Gotaas og Terje Kleiven på kvelden mandag 18. november. Så det er bare å ta turen innom der:)





(Foreningen Norden, initiativtakeren til bibliotekuka, er en ikke-religiøs, partipolitisk uavhengig medlemsforening som arbeider for å styrke og utvikle et folkelig nordisk samarbeid for alle som bor i Norden) 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Velkommen med din kommentar!