fredag 4. november 2011

Les i vei!




Rein tekst heter den leseaksjonen som foreningen Les har for videregående skoler!  Den lille pocketboka Rein tekst, til venstre på bildet over her, deles ut gratis til elever på videregående skoler i Norge. Her fins det utdrag fra 16 forskjellige bøker. Utover skjønnlitteratur på bokmål er det 38% sakprosa, 25 % nynorsk, 6 % på svensk og 6 % dansk, i følge varedeklarasjonen på baksida!

Noen av bøkene som er med i Rein tekst i år, Paganinikontrakten av Kepler, Innsirkling 2 av Carl Frode Tiller og Utilslørt, antologi av muslimske kvinner.


En av bøkene det er et utdrag fra i Rein tekst, er denne boka: Feit. Mitt liv som tjukkas, av Kristian Fjellanger. Denne boka har faktisk litt lokal tilknytning, for Kristian Fjellanger jobba for noen år siden som vikarierende kulturskolerektor i Vågå i 2 år. Dette er ei lita og lettlest bok, kan vel leses på et par timer. Den er også veldig morsomt og lett skrevet! Kristian Fjellanger forteller om hvordan han en dag bare bestemte seg for å bli en lettere versjon av seg selv, og hvordan han rett og slett bare setter i gang og når dette målet. En ganske imponerende prosess! Underveis kommer han bl.a. med tanker rundt slankeindustrien, høyst berettiget!. Kan anbefale alle å lese denne boka! Herlig humor!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Velkommen med din kommentar!