torsdag 17. mars 2011

Kvinner ja!

8. mars var i forrige uke, det stemmer. Men det er ingen grunn til å la det være et hinder for å skrive om kvinner i dag også! Selv feira jeg 8. mars skikkelig i år, reiste i ens ærend ned til Lillehammer (11 mil fra Otta), for å se denne filmen: Jentene fra Dagenham. Vil anbefale den til alle!
Se anmeldelse og trailer her: Jentene fra Dagenham

17. mars 2011 er det i dag og da kan vi feire et viktig jubileum. Den 17. mars 1911, altså for nøyaktig hundre år siden, var det for første gang en kvinne som møtte som representant på Stortinget. Hun var til og med fra vårt fylke, Oppland. Hun het Anna Georgine Rogstad, var født i Nordre Land 27.juli 1854 og døde
i 1938. Hun jobbet som lærer og var aktiv kvinnesakskvinne i mange år. Hun representerte Frisinnede Venstre og ikke Høyre slik det står i Norsk biografisk leksikon! Har jo alltid vært overbevist om at Kunnskapsforlaget er det man virkelig kan stole på, men her er det direkte feilinformasjon ute og går. De burde jo skamme seg! Her kan du lese mer om Anna Rogstad. Her på biblioteket har vi en liten utstilling i sakens anledning og til og med flotte foldere om Anna Rogstad til utdeling. (Disse fikk vi på forspørsel tilsendt direkte fra Informasjonskontoret på Stortinget :) )

1 kommentar:

  1. Så morsomt med ho Anna, mamma! Det var interessant å lese. Vi snakkekes

    Klenm

    SvarSlett

Velkommen med din kommentar!