fredag 12. mars 2010

Etter vinterferien!


I en liten ferie kan det skje litt forskjellig! Oppland fylkeskommune benyttet anledningen til å foreta "migrering av nettverket". Datamaskinene til alle elever og ansatte skal omkonfigureres og legges inn i nytt domene, og alle får nytt brukernavn og passord. En stor og omfattende jobb . Først i går ettermiddag begynte min datamaskin å fungere som normalt igjen, andre på skolen venter fremdeles på dette.

For min del innebar vinterferien ellers noen feriedager i hovedstaden til vårt kjære naboland. Bildet øverst her er fra Millesgården på Lidingö i Stockholm, der billedhoggeren Carl Milles hadde hjem og arbeidsplass. -Mange har vært i Stockholm! Men når jeg har snakka med folk kan jeg konstatere at jammen er det mange som ikke har vært der også. Selv har jeg vært i Stockholm flere ganger og vil bare si at et besøk i denne byen er å anbefale! Her er det noen flere smakebiter: (Klikk på bildene så blir de store..)
Stockholm har en veldig vakker fasade ut mot sjøen!





En av søylene foran det store Stadshuset, der Nobelprisene (altså alle unntatt Fredsprisen ) utdeles i desember hvert år. - Hvis du klikker på bildet så ser du bedre den fine uthogde figuren på denne søyla!


Fra brua over til Skeppsholmen midt i Stockholm.. Seilskip i bakgrunnen...



Ide til motiv for billedvev for elever på Idrettslinja? Disse var utstilt på den store kunstutstillinga Vårsalongen på Liljevalchs konsthall på Djurgården.




Fra Valdemarsudde, hjemmet til malerprinsen Eugen på Djurgården i Stockholm. Det kjente og kjempefine bildet Molnet (Skyen på norsk) er avbilda også utenpå kunstmuseet.





En herlig kunstmalende elg på Vårsalongen på Liljevalchs konsthall!






På Junibacken møter du Astrids Lindgren og hennes verden! Sagotåget, Eventyrtoget, her er imponerende flott!







Nordiska museet, et svært majestetisk byggverk, ble i sin tid bygd for å huse kulturhistoriske minner fra både Norge og Sverige. B.a. var det en god del ting fra Gudbrandsdalen som ble tatt vare på her. Nå er mye av dette tilbake i Norge.

























































2 kommentarer:

Velkommen med din kommentar!