onsdag 6. februar 2013

La oss feire samefolkets dag!

Bilde:Norsk folkemuseum

I dag er det 6. februar og derfor en dag å markere, nemlig samefolkets dag! Dette er en fin anledning til å f.eks hilse på samisk: Buorre Beavi! (god dag)!  Hvis noen sier det til deg skal du svare: Ipmel atti. (Gud gi, betyr det..) Eller, det enkleste: hvis noen bare sier buores, så svarer du buores, buores!

I år er det 20 år siden man første gang begynte å feire Samenes nasjonaldag/ Samefolkets dag, første gang var i 1993. Fra  2003 er 6. februar offisiell flaggdag i Norge. Årsaken til at datoen 6. februar er valgt, er at det var den 6. februar det første samiske landsmøtet fant sted. Det foregikk i metodistkirka i Trondhjem, i 1917. Det var i Helsinki i 1992, på den 15. nordiske samekonferansen det ble bestemt at dette skulle være samenes egen dag.

Her på biblioteket har vi en liten utstilling i anledning dagen! Det er mye spennende å lese og lære om samene. Kom og lån!


En liten måte å markere denne dagen på kan f.eks være å spise finnbiff til middag i dag! Det er veldig godt, raskt og enkelt å lage! Og så er det morsomt å spise dette på denne dagen!


                               Bilde: Dagbladet.no

Oppskriften står på pakka! :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Velkommen med din kommentar!