fredag 4. januar 2013

Et lite jubileum!


Fanny og Aleksander!
Blant de filmene som ble levert tilbake til biblioteket etter juleferien  i dag var den som vi ser et bilde fra over her, Fanny og Alexander! Det gav inspirasjon til litt mimring! Akkurat i disse dager er det nemlig 30 år siden jeg så denne filmen på Gimle kino på Frogner i Oslo. Det var helt i begynnelsen av januar 1983, et herlig kino-minne! Vi hadde akkurat kommet tilbake til Oslo etter juleferie, og når vi kom inn i foajeen på Gimle kino den kvelden ble alle sammen servert gratis gløgg og pepperkaker.. Veldig stemingsfullt, juleaktig og hyggelig, en deilig forlengelse av jula.. Og så komme inn i kinosalen og få se selve denne filmen med all sin juleglede, livsglede og store dramatikk, det var et minne for livet!

4 Oscar-priser fikk Fanny og Alexander. Ingen andre ikke-engelsktalende filmer har vunnet flere Oscarer.

Dette er en såkalt referansefilm, en film det vises til i forskjellige sammenhenger. Har du ikke sett den så kan du glede deg til å se den. Og har du sett den kan det hende du som meg kunne ønske deg et gjensyn?

2 kommentarer:

  1. Så artig med et lite jubileum. Den julefilmen er jo bare så fin og spesiell. Skulle ønske jeg kunne opplevd det du skriver om på Gimle kino. det hadde vært noe

    SvarSlett
  2. Ja, det var det, helt klart! Og når det gjelder jubileumer så er det bare å markere alt man kan! Det er morsomt, og så kan det skape det en litt større bevissthet om ting! :)

    SvarSlett

Velkommen med din kommentar!