tirsdag 17. januar 2012

Asbjørnsenjubileum!

Den 15. januar 1812 ble eventyrsamleren Peter Christen Asbjørnsen født, i Dronningens gate i det som da het Christiania, nå altså Oslo! Her ser vi han på hans eldre dager! 15. januar i år var det dermed 200 år siden han ble født, og dette markerer vi her på skolen nå.

Her på vår skole er vi så heldige å ha Asbjørnsens egen biograf, nemlig Truls Gjefsen, som lærer! Og han sa seg villig til å fortelle om vår store eventyrforteller på biblioteket her på skolen. Vi er vant til å tenke på Asbjørnsen som en noe eldre kar, nokså fyldig. Men Asbjørnsen var også ung, og Truls viser her det første bildet vi kjenner av Asbjørnsen. Her er han ca. 30 år og har såvidt begynt å samle eventyr. Ved Truls kan man ellers se en Kingsize 50-lapp! Den er laga av elever i 1 DH her på skolen. Det er jo da Asbjørnsen det er bilde av på 50-lappen vår.

Elevene i 3PBY følger interessert med! På veggen bak dem henger bilder laget av elevene i 1 DH i forbindelse med Asbjørnsenjubileet.
Veldig spennende å høre på når Truls forteller!


Vi lærte alle masse mer om Asbjørnsen og hans tid!


Tusen takk til Truls for flott foredrag!

2 kommentarer:

  1. Så gøy at du skrev om Asbjørnsen! Viisste du at det var pga en ulykkelig kjærlighetshistorie her på REomeriket at han begynte å vandre rundt og samle eventyr?

    Etter det med Lina vendte han aldri tilbake til disse trakter..

    SvarSlett
  2. Tror kanskje jeg har hørt noe om dette, men ikke så mye. Der ser du, kjærligheten kan føre til så mangt! :)

    SvarSlett

Velkommen med din kommentar!