onsdag 2. juni 2010

Litteraturfestival! 4 forfattere og et band!




I forrige uke var det litteraturfestival på Lillehammer! Norsk Litteraturfestival, Sigrid Undset-dagene er det fulle navnet. De siste åra har førsteklassingene ved de tre videregående skolene på Lillehammer hatt leseprosjekt og gjennom avstemning valgt seg fire forfattere og 1 band, som så kommer og deltar på et eget arrangement. Forfatterne som var blitt valgt ut i år var Ingvar Ambjørnsen, Knut Nærum, Gro Dahle og Jon Ewo og det lokale ungdomsbandet Blue Knights.  Og torsdag 27.mai kl. 14 var det stor forestilling på Brenneriet på Lillehammer. Det store lokalet var fullt av 1. klassinger pluss noen lærere, bibliotekarer og enkelte andre. De tre dyktige programlederne var elever fra hver sin skole på Lillehammer. Bandet som åpnet det hele var skikkelig flinke og hadde flott trøkk så her var stemningen på plass med en gang. Ingvar Ambjørnsen var først ut av forfatterne og han leste ei novelle for oss, som han hadde skrevet etter å ha jobba på et psykiatrisk sykehus på slutten av 1970-tallet. Deretter leste Jon Ewo fra en tekst han hadde skrevet.   

Så var det Gro Dahles tur! Hun leste høyt tre forskjellige tekster, bl.a. Søstrene i parken! Denne lille novella er blitt brukt i norsktimene her på skolen også, og handler om Storepupp, Mellompupp og Bittelillepupp! Veldig morsomt!     



Tilsammen fire nummer fikk vi fra det kjempeflinke bandet! Vokalisten gav alt!




Tilsutt var det Knut Nærum sin tur!  Han syns det var en stor ære å være en av de fire forfatterne som ungdom på Lillehammer hadde valgt ut i 2010, det skulle han ta fram når han ble gammel og glemt/glemsk!
Først leste han leste høyt fra selvhjelpsboka si som han kom med i fjor:
Sitt ned og hold kjeft.- Håndbok for deg som vil bli kvitt selvtilliten.  Veldig artig! -Boka fins til utlån her på biblioteket. :)  Tilslutt leste han høyt fra manuset til boka som kommer ut til høsten. I 2000 kom han med boka Å, og nå 10 år etter kommer Ø. Han lurte litt på om han skal jobbe seg baklengs gjennom alfabetet og komme med en bok hvert 10. år, men da må han i så fall bli over 300 år, så han tvilte på om dette prosjektet lar seg gjennomføre..    Knut Nærum fortalte at han er veldig glad i Jo Nebsø sine bøker om Harry Hole, og teksten han leste til slutt viste seg å være en parafrase over Nesbøs beskrivelser av krimhelten! Et must for alle Harry Hole-elskere! Kjempemorsomt!.

Knut Nærum var nok den som fikk flest ønsker om autograf og bilde i etterkant!  På bildet over blir han avbildet etter forestillingen sammen med en av elevene som var tilstede. 



 - Måtte bare ta med bilde av elgen som vil inn på Nikkers, (nabolokalet til Brenneriet der tilstelningen foregikk på torsdag). Regner med at hodet befinner seg inne i lokalet!


1 kommentar:

Velkommen med din kommentar!