Hilde Hylleskaar - Det er her jeg skal være
Hilde Hylleskaar er utdannet cand.phil. med hovedfag i historie. Hun debuterte med ungdomsromanen Jeg vil vær meg i 2011.Det er her jeg skal være er en ungdomsroman som kom ut i fjor. Den handler om å være ensom og om å finne seg selv. Hovedpersonen er Martine som opplever at verden har forandret seg uten at hun vet hvorfor. Hun føler seg ensom blant venner og ser ofte verden gjennom en tåke. Hun har en lengsel om å dra sin vei, bort fra verden, men så møter hun en psykolog som stiller spørsmål som får ting til å skje. Gradvis blir den bakenforliggende gåten i livet hennes avdekket.
Audur Ava Ólafsdottír - Stiklingen
Audur Ava Ólafsdottír er en av Islands mest kjente og populære forfattere. Hun er lektor i estetikk ved Islands universitet og har skrevet flere romaner, skuespill og poesi. Stiklingen er hennes store internasjonale gjennombrudd. Dette er en sjarmerende historie der tilbakeblikk flettes inn i historien og lar oss bli kjent med Lobbi og familien hans, og hvorfor han valgte å reise til rosehagen i klosteret et sted i Sør-Europa.22 år gamle Lobbi vet ikke hva han vil med livet, men han har arvet morens interesse for roser og hagearbeid. Istede for å begynne å studere drar han til Sør-Europa for å jobbe som gartner i en berømt rosehage. Hagen, som ligger i et kloster, har ligget urørt en stund og Lobbi er ansatt for å sette den i stand igjen. Med seg fra Island har han stiklinger fra en sjelden rose som moren dyrket i hagen sin i det karrige islandske landskapet.
Etter en tid dukker Anna opp med den ni måneder gamle Flóra Sól. Datteren de fikk ved et uhell sist sommer. Lobbi må forholde seg både til rollen som far og kanskje også som kjæreste.
Kvinnelige tidsvitner : fortellinger fra Holocaust
I boken Kvinnelige tidsvitner møter du ti jødiske kvinner som alle har opplevd nazistenes fangeleirer på kroppen. Det er fire norske og seks utenlandske kvinner som forteller om sine dramatiske opplevelser, formidler sine refleksjonerog deler sine framtidshåp.Alice Munro - Alice Munroes beste : noveller i utvalg
Alice Munro er en av Canadas aller fremste forfattere. Hun mottok Man Booker International Prize i 2009 og i fjor mottok hun Nobelprisen i litteratur.
Alice Munroes beste - noveller i utvalg er en samling med hennes beste noveller. De store forhold griper inn i de små, men til tross for verdens store begivenheter lever vi livene våre: Vi forelsker oss, gifter oss, får barn som kanskje ikke blir som vi håpet, skiller oss igjen. Vi har affærer som skader og ødelegger, og venner vi dypest sett forakter. Vi har foreldre som forfølger oss selv etter sin død, og vi har søsken vi ikke forstår. Alt dette skriver Munro om.
Birgitte Huitfeldt Midttun - Vi er tiden : Møter med kvinner i skandinavisk litteratur
Birgitte Huitfeldt Midttun er cand.philol i litteraturvitenskap, forfatter og skribent. Hun skrevet flere artikler for aviser og tidsskrift og har tidligere skrevet boken Kvinnereisen. Møter med feminismens tenkere.
I Vi er tiden møter vi ti skandinaviske kvinnelige forfattere som snakker om sine forfatterskap. De forteller oss om tiden vi lever i og tiden bøkene deres er skrevet i. Forfatterne vi møter representerer ulike genre, og de er alle en del av den skandinaviske litterære feministiske kanon de siste tiårene.
Agnes Ravatn - Fugletribunalet
Agnes Ravatn debuterte med romanen Veke 53 i 2007 og har siden da gitt ut flere kritikerroste og prisbelønte essaysamlinger. Hun er kjent for sin særegne, vittige stemme og skarpe blikk for menneskelige svakheter.Fugletribunalet er hennes andre roman. I denne boken møter vi to mennesker som av ulike grunner har trukket seg tilbake fra samfunnet. Begge har en hemmelighet og et ønske om å sone. Dette er en tett, intens og gripende fortelling om kjærlighet og svik og om hva som må til for å kunne starte på ny.
Jenter og makt! Kari Skjønsberg-dagene 2013
Kari Skjønsbergdagene arrangeres på Høgskolen i Oslo og Akershus hvert år og arrangeres av Høgskolen i samarbeid med Nasjonalbiblioteket. I 2013 var temaet jentebilder og kjønnsforskning og heftet Jenter og makt! belyser kjønnsroller i barnelitteraturen med en samling artikler og innlegg fra Kari Skjønsberg-dagene i 2013.Merethe Lindstrøm - Arkitekt
Merethe Lindstrøm har skrevet mange kritikerroste romaner og novellesamlinger. I 2008 fikk hun Doblougprisen og i 2012 Amalie Skram-prisen for sitt samlede forfatterskap.Arkitekt er en samling med seks noveller. Novellene sirkler inn det innerste, det såreste, i enkeltmenneskets tilværelse. Personene vi møter, er i utgangspunktet utsatte, ensomme individer, men i møtet med andre blir ensomheten akutt. De strever med å finne feste, de har ikke noen å lene seg mot.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Velkommen med din kommentar!